Google Key Moments: Een Revolutionaire Stap in Video Zoeken

06/08/2023

Videocontent is explosief gegroeid, met miljoenen uren aan video’s die dagelijks worden geüpload op platforms zoals YouTube.

Met zoveel content kan het moeilijk zijn om precies dat moment te vinden waar je naar op zoek bent in een video. Hier komt Google’s innovatie, “Key Moments”, om de hoek kijken.

Wat zijn Google Key Moments?

Google Key Moments, ook wel “in-video” zoekresultaten genoemd, zijn een functie die door Google is geïntroduceerd om gebruikers te helpen direct naar specifieke segmenten van video’s te springen.

Wanneer iemand een zoekopdracht uitvoert, toont Google niet alleen welke video’s relevant zijn, maar ook de specifieke momenten binnen die video’s die het meest relevant zijn voor de zoekopdracht.

Hoe werkt het?

De functie werkt door gebruik te maken van tijdstempels die zijn opgenomen in de beschrijving van een video. Video-eigenaren kunnen tijdstempels en beschrijvingen toevoegen aan hun content, die Google vervolgens gebruikt om de “key moments” te identificeren voor zoekers.

Wanneer een gebruiker op een van deze tijdstempels klikt, wordt hij rechtstreeks naar dat specifieke moment in de video gebracht.

Voordelen van Google Key Moments:

  1. Verbeterde Gebruikerservaring: Stel je voor dat je een tutorial van 30 minuten bekijkt en alleen geïnteresseerd bent in een specifieke stap. Met Key Moments kun je rechtstreeks naar dat deel van de video springen zonder te moeten scrollen of raden.
  2. Hogere Engagement: Voor contentmakers kunnen Key Moments helpen om het bouncepercentage te verminderen. Als gebruikers snel vinden wat ze zoeken, is de kans groter dat ze blijven hangen en meer van je content bekijken.
  3. SEO Voordelen: Door tijdstempels en relevante beschrijvingen toe te voegen aan je video’s, verhoog je de zichtbaarheid van je content op Google.

Toepassingen in de Echte Wereld:

Van educatieve content en tutorials tot nieuwssegmenten en interviews, Key Moments zijn waardevol voor een breed scala aan video’s. Een student die op zoek is naar een specifiek college-onderwerp, een kok die een bepaalde kooktechniek wil leren, of een sportliefhebber die een hoogtepunt uit een wedstrijd wil zien, kan allemaal profiteren van deze functie.

Hoe kun je er het meeste uit halen?

Als contentmaker:

  1. Wees Specifiek: Zorg ervoor dat je tijdstempels en beschrijvingen zo nauwkeurig mogelijk zijn.
  2. Update Oudere Video’s: Ga terug en voeg tijdstempels toe aan je oudere videocontent.
  3. Luister naar je Publiek: Let op de reacties en feedback van kijkers. Ze kunnen je vaak vertellen welke delen van je video’s het meest waardevol of interessant zijn.

Conclusie:

Google’s Key Moments markeren een significante vooruitgang in de manier waarop we met videocontent omgaan en zoeken.

Voor zowel contentmakers als zoekers biedt deze functie een efficiëntere, meer gestroomlijnde ervaring, wat de manier waarop we video’s consumeren en produceren verder zal revolutioneren.

Nog meer SEO-termen ontdekken? Wij hebben een overzicht gemaakt van meer dan 130 belangrijke SEO gerelateerde termen.

Gerelateerde artikelen